>

: Новини: Форум  : Підтримка : Завантажити : Документація : Освіта : Розробнику : Сайт : Користувачі

All Categories > Вирішуємо проблеми > Софтові > ПІдключення інтернет і мережі!
Total Posts: 3 - Pages (1): [1]
Author: pantomimo
Posted: Жов 06 2009 - 04:37
Subject: ПІдключення інтернет і мережі!
Добрий день!
У мене таке питання: під віндовс я підключений до локальної мережі гуртожитка і маю вихід до інтернету. до свого компа я підключив через другу мережеву карту і світч ще два компа, розшаривши підключення до локалки гуртожитка повний доступ. тепер два нших компа можуть користуватися локалкою гуртожитка! як це зробити під лінукс???

і ще одне: свій впн інтернет я розкидаю на інші 2 компа задопомогою программи usergate і вони мають проксі інтернет! які є аналоги цієї програми чи як можна це організувати під лінукс ???

у мене стоїть дистрибутив на основі кубунту!
[Not yet rated]
Author: Michael Shigorin
Posted: Жов 07 2009 - 10:59
Subject: re: ПІдключення інтернет і мережі!
> тепер два нших компа можуть користуватися локалкою гуртожитка! як це зробити під лінукс???
Зазвичай за допомогою NAT, хоча в залежності від адресації в тій локалці може вистачити й простого static route.

> які є аналоги цієї програми чи як можна це організувати під лінукс ???
Знову-таки NAT або Squid у якості проксі.

Погугліть iptables nat та net.ipv4.ip_forward, мабуть, знайдете покрокові інструкції. Але про організацію IP-мереж було б все одно непогано чогось почитати.
[Not yet rated]
Author: pantomimo
Posted: Жов 07 2009 - 11:28
Subject: re: re: ПІдключення інтернет і мережі!
Michael Shigorin wrote:
> тепер два нших компа можуть користуватися локалкою гуртожитка! як це зробити під лінукс???
Зазвичай за допомогою NAT, хоча в залежності від адресації в тій локалці може вистачити й простого static route.

> які є аналоги цієї програми чи як можна це організувати під лінукс ???
Знову-таки NAT або Squid у якості проксі.

Погугліть iptables nat та net.ipv4.ip_forward, мабуть, знайдете покрокові інструкції. Але про організацію IP-мереж було б все одно непогано чогось почитати.

ДЯКУЮ!
[Not yet rated]
Total Posts: 3 - Pages (1): [1]
You must login to post a message to this conference.

@ 09.02.2011 22:15 

Форуми

Розсилки

www.comstar.ua